ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Μία από τις πλέον αξιόπιστες & αποτελεσματικές μορφές θέρμανσης!

Συνδυασμός θερμικής άνεσης & οικονομικής λειτουργίας!

Θέρμανση Δαπέδου - Πώς λειτουργεί;

Στα ενδοδαπέδια συστήματα, ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων, που είναι ενσωματωμένο στο δάπεδο του χώρου, καθιστώντας έτσι το ίδιο το δάπεδο θερμαντικό σώμα. Η μετάδοση της θερμότητας πραγματοποιείται με ακτινοβολία από το δάπεδο προς το θερμαινόμενο χώρο, από τα χαμηλότερα προς τα υψηλότερα στρώματα σε όλο το χώρο, χωρίς ισχυρά ρεύματα.

 Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η επιθυμητή διαστρωμάτωση της θερμοκρασίας (18-20οC στο ύψος της κεφαλής του ανθρώπινου σώματος), ενώ παράλληλα εξασφαλίζονται οι βασικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, δηλαδή άνετη και υγιεινή διαβίωση σε συνθήκες ιδανικής θερμικής θαλπωρής!

Επιπλέον, χάρη στην ενδοδαπέδια θέρμανση όλες οι σύγχρονες & μοντέρνες κατοικίες χαρακτηρίζονται από αρχιτεκτονική αισθητική χωρίς περιορισμούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και, πάντα, με εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων!

Το άρτια καταρτισμένο συνεργείο μας, στην εταιρεία Μαυρανούδης Ανδρέας, στην Αλεξανδρούπολη, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πάρα πολλές εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Επιπλέον, διαθέτουμε ειδική θερμοκάμερα για αποτελεσματικό έλεγχο της ορθής λειτουργίας των εγκαταστάσεων ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή θερμοκρασία!

parallax background

Σημασία υλικών ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Για την εύρυθμη λειτουργία μίας εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι πολύ σημαντική η επιλογή των κατάλληλων υλικών, για τη μέγιστη απόδοση και ασφαλή λειτουργία της. Η επιχείρησή μας συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των υλικών της θέρμανσης δαπέδου.

Πλεονεκτήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Η θέρμανση μέσω σωληνώσεων που διατρέχουν το δάπεδο του χώρου εξασφαλίζει τις βασικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κανείς με την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης, λόγω ομοιόμορφης θέρμανσης και έλλειψης ξηρότητας στο χώρο.

  • Εξοικονόμηση ενέργειας - χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης, με συνέπεια τη γρήγορη απόσβεση του κόστους εγκατάστασης.
  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον - δυνατότητα εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αέρας, ήλιος, γεωθερμία), μέσω σύνδεσης με αντλία θερμότητας.
  • Δυνατότητα μικτού συστήματος θέρμανσης (συνδυασμός με θερμαντικά σώματα ή fan coils).
  • Εξοικονόμηση χώρου με την αποφυγή θερμαντικών σωμάτων - Πλήρης ελευθερία στην αρχιτεκτονική διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων.
  • Ασφαλέστερη θέρμανση, χωρίς τις καυτές επιφάνειες των θερμαντικών σωμάτων.
  • Επιπλέον δυνατότητα δροσισμού τους καλοκαιρινούς μήνες (σε συνεργασία με αντλία θερμότητας).

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ενδοδαπέδια θέρμανση,

πατήστε εδώ

Σκέφτεστε να επιλέξετε την ενδοδαπέδια θέρμανση

ως λύση για τη θέρμανση της κατοικίας σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας